בניית חזון לארגון – הכוח האמיתי המניע את הארגון על כוחו וחשיבותו של חזון ארגוני
מנהיגות היוצרת חזון, מציגה לעובדים תמונה והשראה של מצב עתידי טוב יותר. מנהיגות בארגון היוצרת חזון ומדברת בשפת החזון באה אל האנשים עם מסר ברור ומגובש, המעניק לעשייה של העובדים משמעות בהווה ואמונה חזקה בעתיד משותף. שפת החזון גורמת לעובדים להאמין שהם יכולים גם אחרת! שהם חלק מערך גבוה של הצלחה, המסר היומיומי שמחלחל מראש הפירמידה ומטה מעצב את צורת החשיבה להצלחה כצוות ומעגן את הציפיות של האנשים וממקד אותם בחשיבה הנכונה להיותם הרבה מעבר לעובדים בחברה, הם שותפים לעשיה המחוייבים להצלחה.
החזון יוצר אצל העובדים ציפיות חדשות שלא היו קיימות בעבודה, עוד בטרם היה חזון מוגדר ומשותף לכולם. עם השלמת שלב החזון, העשייה בארגון הופכת לשליחות, לפתע נעשים הדברים במאמץ חיובי משותף לעיתים הרבה מעל ומעבר לציפיות, העשייה מקבלת משמעות שיתופית ונעשית מעל ומעבר.
ומביאה איתה נכונות להשקיע רבות מצד העובדים לעיתים מאמץ זה חורג מהמשמעות הארצית של עלות תועלת ממשיים והעובדים נהנים הרבה יותר בעבודה, משקיעים מפסיפס הכישורים שלהם ותורמים הרבה יותר לארגון!
במאה ה 21 התפיסה האקולוגית ארגונית "מאופיינת חזון" תופסת תאוצה:
בכל העולם, יותר ויותר מנכ"לים של חברות מצליחות חרטו חזון ארגוני על דגלם. מחקרים רבים מצביעים על כך שמוטיבציית העובדים והמסירות שלהם לחברה מוטה לא רק בגובה משכורת אלא גם בהרגשת השותפות שהם חווים לערכיה של החברה, הבעת אמון בעובד מצד המנכ"ל וגילוי פומבי להערכתו על על ידי המנכ"ל מהווים תמריץ יקר ערך.
מנהיג חזוני, מתקבל ככריזמטי, מלהיב לביצוע משימות ולהשגת תוצאות. ל"מנהיג חזוני" יתרון עצום על פני "מנהיג מכורח עמדתו" , הוא מפתח בקלות יחסית נאמנות חזקה בקרב העובדים שלו והפידבק שהוא מקבל בדמות "גאוות יחידה" מוביל אותו ואת הארגון ליצור ולעשות בהשראה ובחדווה.
המנהיג החזוני יודע להתחשב ביחיד, להעריך נכונה את החוזקות והחולשות של עובדיו ומאציל סמכויות. בעזרת החזון הוא מאפשר לכפופים לו לעלות בדרגה ולהרגיש את האחריות הארגונית כאילו היו הם הקפטן על האנייה.תחושת הכבוד לערך האדם בעבודה מעלה את תפקוד העובדים
מאתגרת אותם ויוצרת סביבה תחרותית חיובית. כחלק ממתודולגיה של "צורות חשיבה" מעניק האימון האישי ONE ON ONE למנכ"ל "סט כלים חדש" אשר בעזרת המאמן הוא יוצר ויוצק שפה תרבותית מלהיבה לעשייה. הוא משמש דוגמא אישית מתוך שליחות והתוצאות ניכרות בשטח כבר בשבועות הראשונים.
סמלי החזון הארגוני:
כדי להוביל שינוי על המנהיג ליצור אווירה של שינוי באופן המובהק ולגבש קבוצה של מנחילי שינוי בכל מחלקה ומחלקה.
עבודה נכונה על בניית חזון לארגון מתחילה בעבודת המנכ"ל בשיתוף המאמן , מתגבשת קונספציה הבנויה מערכים, ובתוכנית שלבית מונחלת לכל העובדים בארגון.
המטרה, לייצר אופטימיות הנשקפת מתמונה עתידית של "הארגון במיטבו", התוכנית המנחילה חזון קושרת בין התמונה העתידית ובין שלבי השינוי., מתחילים בהעמדת mile stones וליד כל אחד מהם אינסנטיב להרוויח ניצחונות קטנים ובהדרגה ניצחונות גדולים.
בהתאם לאישיותו של הארגון מעצבים יחד המאמן והמנכ"ל תוכנית הנחלה, הכוללת מלבד אימון אחד על אחד למנכ"ל סדנאות לעובדים בדרגים השונים. מעצבים יחד סמלים ויזואלים, שפה חדשה, ויוצקים תרבות מוחשית של סביבת עבודה מגובשת סביב ערכים גבוהים להצלחה.
לכל מידע נוסף, שאלות והבהרות
ולקביעת פגישה אישית עם דרורית
drorit@place2b.co.il
טל': 03-5401708 0544-439343
צפון תל אביב
למאמרים הקלק/' כאן
|